Τηλ: 6974022088

Ελεονώρα Παντούλα

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Ελεονώρα Παντούλα είναι Ψυχολόγος Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αντιμετώπιση του Πόνου στην Ιατρική Ιωαννίνων. Έχει ειδικευτεί στις Διαταραχές Άγχους/ Φοβίες και τη συστημική και συμβουλευτική θεραπεία ζευγαριών. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα στην Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διεξάγοντας έρευνες και παρουσιάζοντας εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια. Διατήρησε ιδιωτικό γραφείο στην πόλη των Ιωαννίνων για 5 έτη. Έχει εργαστεί στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ ΗΕΠΕΙΡΟΣ, σε Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/Παράρτημα Ηγουμενίτσας ως ψυχολόγος για τη στήριξη των φοιτητών του τμήματος. Εθελοντικά έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και το Ιατρείο Πόνου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Εργάστηκε ως Ψυχολόγος και ως Επόπτρια ομάδας ψυχικής υγείας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην περιοχή της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε προσφυγικό πληθυσμό. Συνεχίζει να εργάζεται στο χώρο αυτό με τη γερμανική ΜΚΟ Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στο τραύμα και τον πόνο, το μετατραυματικό στρες (PTSD), την παροχή εποπτείας σε συναδέλφους που εργάζονται με μετανάστες και πρόσφυγες και την εκπαίδευση των διαπολιτισμικών μεσολαβητών όσον αφορά τον επαγγελματικό τους ρόλο και τη συμμετοχή τους στις θεραπευτικές συνεδρίες.