Ευφρονίου 36, Καισαριανή-Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-7255191, 6973 23 36 73
Email: vaspap2@otenet.gr/ info@emotionalintelligence.gr
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Η Βασιλική Παππά είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, πρόεδρος και επιστημονικά υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει ψυχολογία στα τμήματα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, στις πρακτικές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης, καθώς και στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Μέλος ΣΕΨ, ΕΛΨΕ
Φωκίδος 13, Κάτω Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 210-6776420, 6974 45 3031
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ (MA ART THERAPY)
Ξεκινώντας σε νεαρή ηλικία από το χώρο των τεχνών –ίσως και ακόμη πιο πριν, από παιδί– πίστευα πως η δημιουργικότητα είναι μονόδρομος για την προσωπική μου ευεξία. Αργότερα άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ενώ η ψυχική υγεία είναι πολύτιμη δεν είναι αυτονόητη για όλους, και αυτό στάθηκε έναυσμα να αποφασίσω πως η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και η επιστήμη της ψυχολογίας θα ήταν ο επόμενος μου σταθμός ακαδημαϊκά. Στην εικαστική ψυχοθεραπεία, που ευτυχώς βρέθηκε στην πορεία μου, ανακάλυψα την θεραπευτική δράση της δημιουργικής διαδικασίας μέσα σ’ ένα προστατευμένο πλαίσιο.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου και μέσα από την κλινική μου εμπειρία ανέπτυξα μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που σήμερα με καθιστά ανοιχτή και ευέλικτη στην πρακτική μου, στην προσφορά ποιοτικών παρεμβάσεων σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διαφορετικές δυσκολίες. Πιστεύω με θέρμη πως το κάθε άτομο έχει μοναδικές δυνατότητες και ως επαγγελματίας υγείας επικεντρώνομαι στο να αναγνωρίζω και να ανταποκρίνομαι στις ξεχωριστές του ανάγκες.
Η επαγγελματική μου εμπειρία είναι κυρίως με παιδιά και με ενήλικες που αντιμετωπίζουν ασθένεια, απώλεια ή έχουν βιώσει κάποια τραυματική εμπειρία, καθώς και με φροντιστές ασθενών. Μεγάλη η τροφοδότηση που παίρνω μέσα από την αλληλεπίδραση μου με ανθρώπους τρίτης και τέταρτης ηλικίας ενδυναμώνοντας τους πνευματικά και ψυχικά καθώς και με την πολύ ευάλωτη ομάδα ασθενών με άνοια.
Πεποίθηση μου είναι πως η ψυχική, πνευματική και νοητική εξέλιξη δεν πρέπει να σταματούν σε καμία δυσκολία και ηλικία, και γι' αυτό ο χώρος "Τρεις Τελείες" στόχο έχει να αποκαλύπτει πιθανότητες! Με ευθύνη και αγάπη για τη δουλειά μου, είμαι εδώ γι’ αυτό…
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
- Εικαστική ψυχοθεραπεία για παιδιά ( Εξειδίκευση: Τραυματική εμπειρία – Απώλεια – Διαζύγιο)
- Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων ( Εξειδίκευση: Ασθένεια – Απώλεια – Κατάθλιψη – Φροντιστές ασθενών)
- Αξιολόγηση μνήμης (και κατ’ οίκον υπηρεσία)
- Νοητική Ενδυνάμωση 60+ (και κατ’ οίκον υπηρεσία)
- Θεραπεία δια των Αναμνήσεων (και κατ’ οίκον υπηρεσία)*
- Διαδικτυακές συνεδρίες
* Οι κατ’ οίκον υπηρεσίες αφορούν τις περιοχές: Χαλάνδρι – Χολαργός – Αγ. Παρασκευή – Ψυχικό – Φιλοθέη – Παπάγου
Μέλος ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων)
Ελεονώρα Παντούλα
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Η Ελεονώρα Παντούλα είναι Ψυχολόγος Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αντιμετώπιση του Πόνου στην Ιατρική Ιωαννίνων. Έχει ειδικευτεί στις Διαταραχές Άγχους/ Φοβίες και τη συστημική και συμβουλευτική θεραπεία ζευγαριών. Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα στην Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διεξάγοντας έρευνες και παρουσιάζοντας εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια. Διατήρησε ιδιωτικό γραφείο στην πόλη των Ιωαννίνων για 5 έτη. Έχει εργαστεί στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ ΗΕΠΕΙΡΟΣ, σε Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/Παράρτημα Ηγουμενίτσας ως ψυχολόγος για τη στήριξη των φοιτητών του τμήματος. Εθελοντικά έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και το Ιατρείο Πόνου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Εργάστηκε ως Ψυχολόγος και ως Επόπτρια ομάδας ψυχικής υγείας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην περιοχή της Ηπείρου παρέχοντας υπηρεσίες σε προσφυγικό πληθυσμό. Συνεχίζει να εργάζεται στο χώρο αυτό με τη γερμανική ΜΚΟ Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στο τραύμα και τον πόνο, το μετατραυματικό στρες (PTSD), την παροχή εποπτείας σε συναδέλφους που εργάζονται με μετανάστες και πρόσφυγες και την εκπαίδευση των διαπολιτισμικών μεσολαβητών όσον αφορά τον επαγγελματικό τους ρόλο και τη συμμετοχή τους στις θεραπευτικές συνεδρίες.